Top 3 smukkeste steder på Australiens østkyst

Top 3 smukkeste steder på Australiens østkyst

Whitehaven, Whitsunday Islands, Austrailien

Australien er og bliver en af mine absolut favoritdestinationer. Et af de smukkeste steder jeg har besøgt er The Whitsunday Islands, Whitehaven Beach som strækker sig over 7 km lang strand med det reneste og fineste sand og turkisblåt vand så langt øjet rækker. Vi bookede en bådtur med afgang fra Airlie Beach. Bådturene kan købes mange steder, både online og ved de lokale turistboder. Turene kan både være dagstur eller af flere dages varighed.

Vi var så heldige, at opleve flere tusinder af krabber komme gående hen over sandet, inden de gravede sig ned og forsvandt. Det var et mindeværdigt øjeblik. Desuden var vores guide en fantastisk historiefortæller og fortalte om dyrelivet og Australiens historie, hvilket var rigtig interessant. En af de bedste ting, jeg husker fra turen, var dog da vores guide piftede og en ørn dukkede op i det fjerne, fordi den vidste, at der var kyllingeben på menuen. For at demonstrere ørnens evner og hurtighed kastede guiden kyllingebenene op i luften, og med en overbevisende præcision fangede ørnen den med kløerne, mens den fløj videre. Det var en fantastisk tur og et must-see, hvis man er i nærheden af Australiens østkyst. Du kan læse mere om mit semester i Australien her.

Great Barriere Reef, Australien

Great barriere reef, som er verdens største koralrev er bestemt også et besøg værd. Og kom afsted og besøg det, mens det stadig eksisterer.

Vi sejlede fra Cairns i gummibåd ud til koralrevet , hvor vi snorklede et par timer. Vi så en masse kulørte fisk, blandt andet Nemo fisk, en havskildpadde i færd med at spise koraller, en tigerhaj, muræner, en søpølse og en masse andre fisk, jeg ikke kender navnene på. Vær obs på, at der kan være en del strøm, og derfor kan være lidt hårdt at snorkle. Jeg håber billederne inspirerer dig til at sætte på din bucketliste.

De tolv Apostle, Great Ocean Road, Australien

De Tolv Apostles ved Great Ocean Road er også et utroligt flot syn og der er mange udsigtspunkter undervejs langs kysten. De 12 apostles ligger cirka 4,5 timer fra Melbourne, men turen føles ikke så lang, da det er smukt at køre langs Great Ocean Road. Jeg har besøgt stedet 2 gange, både med tourbus og i egen bil og det er helt op til dig hvilken transportform, du finder passende. Det kan dog være en lidt af en udfordring at køre selv, da de jo kører i den forkerte siden af vejen. Hvis man vælger at roadtrup på egen hånd, går man glip af guiderne ekspertise og fortælling omkring stederne, man besøger, hvilket lige giver lidt ekstra, når man skal hjem og fortælle om sine oplevelser til venner og familie.

Great Ocean Road5