7 ting du skal have i håndtasken på flyrejsen

7 ting du skal have i håndtasken på flyrejsen

Ud over de klassiske ting i tasken som pung, pas og telefon er der en række andre ting, der kan være nyttige at have med sig på flyrejsen.

Stor og rummelig taske
Men lille nok til at kunne opbevares under sædet. Det er en fordel, hvis tasken er delt op med mange rum, hvilket gør det hurtigt og nemt at finde, det man mangler.

Høretelefoner
Et must-have på den længere flyrejse er høretelefoner. Disse kan anvendes både flyets underholdningsmodul, men også til at høre musik. De fleste har allerede musiktjenester på deres mobiltelefon – men man skal sørge for at kunne tilgå disse offline. Det er blandt andet muligt at lave en playliste som kan downloades på Spotify. Høretelefonerne kommer både i små og store – men det vil være en god idé at investere i et par gode høretelefoner, der kan lukke flystøjen ude.

En god bog
På den længere flyrejse er man mange timer undervejs, og er man som mange, der har svært ved at sove, skal man finde noget at fordrive tiden med. Efter de første 2-3 film, kan en god bog få et par timer til at gå.

Snacks
Husk snacks på flyrejsen, da de er ret pebret på flyet, og kun har et lille udvalg. Det kan være nødder, slik eller noget helt tredje. Der kan også være nogle penge at spare ved at have mad med hjemmefra, eks. en bolle med pålæg, pølsehorn eller pizzasnegl. Men vælg noget, der kan tåle ikke at ligge på køl. Brug gerne en pose der kan lukkes.

Sovemaske
Jeg synes, at det er svært at falde i søvn på et fly på grund af lyset, og jeg har derfor altid en sovemaske med i tasken. Den fylder og vejer ikke noget, så den er nem at have med.

Nakkestøtte
En nakkestøtte er endnu en must-have. De kommer i mange forskellige varianter og former og af forskellig kvalitet. De findes i alt fra ergonomiske til oppustelige, hvis man ikke har så meget plads. På min sidste rejse, havde jeg fx købt en oppustelig nakkepude i Biltema til 20 kr. og fungerede rigtig fin.

Kuglepen og papir
Husk en kuglepen. Hvis du rejser uden for Europa, skal du udfylde et immigration card, hvor man blandt andet skal oplyse navn, flynummer, adresse hvor man skal bo og antal dage man er i landet.
Ved at have en kuglepen og papir ved hånden, kan man desuden fordrive tiden med et spil. Man vender A4 papiret på langs og vælger 6-7 kategorier. Det kan være drengenavne, disneyfigurer, frugter, farver, bilmærker, dyr i zoo mv. Vælg nogle I er gode til. Disse noteres i toppen af papiret. Herefter remser en person alfabetet i hovedet og en anden siger stop. Det bogstav er nu gældende for alle kategorier. Det gælder om at være hurtig og få udfyldt hele rækken først. Når man bliver færdig siger man stop, og den/de andre holder inde med at skrive. Pointene tælles sammen ved at læse højt, hvad man har skrevet ved hver kategori. Hvis man er den eneste med svaret får man 10 point. Er der flere der har skrevet det samme svar, får man 5 point. Herefter starter man forfra med et nyt bogstav. Spillet slutter, når man ikke gider mere – eller når en når et på forhånd aftalt point resultat. Se eksempel nedenfor.