Australien – et semester i udlandet

Australien – et semester i udlandet

Melbourne - A semester abroad

Vi ankom til Melbourne i februar måned, hvor det er sommer i Australien. 30 grader og blå himmel – what's not to like. Vi fik heldigvis ret hurtigt fundet en lejlighed, selvom det er lidt et andet system i Australien. Ved mange lejligheder krævede de nemlig, at vi havde referels fra tidligere udlejere, og det er jo ikke lige noget vi havde med hjemmefra. Men det lykkedes os heldigvis til sidst at finde en privat udlejer i Port Melbourne. En super lækker lejlighed med dørmand, pool og træningslokale og endda tæt på vandet. Port Melbourne ligger ca. 15 minutter til Melbourne city med tram, mod St. Kilda, som er backpacker paradise. Her kunne vi via stranden gå ud på ca. 1 time. Der er hver søndag St. Kilda Esplanade market, hvor man kan købe lokal kunst og håndværk –hvis man er på udkig efter lidt souvenirs.

Oplevelser for enhver

Australien er generelt et dyrt land at besøge, og Melbourne er ikke en undtagelse. Mad, bolig og oplevelser ligger i den dyre ende af skalaen. Til gengæld kan landet opfylde de flestes ønsker for naturoplevelser som er i verdensklasse og et paradis for den unge rejsende. Australien er kontrasternes land, med alt fra frodige regnskove til golde ørkenområder. Australien byder på et rigt dyreliv og et ocean af muligheder for aktiv udfoldelse indefor ekstremsport som fx skydiving, surfing, river rafting og meget mere.

Storbyen tiltrækker især de unge som ønsker at feste, shoppe og spise på en af de mange cafeer og restauranter i byen. Der er flere bydele, der er interessante at besøge. Som tidligere nævnt St. Kilda men også Docklands, som er et hyggeligt shopping område, er et besøg værd. I de fleste storcentre i Australien findes der desuden food courts. Det er en smart, hvis man er en gruppe, for på den måde skal man ikke blive enige om, hvad man skal have at spise, da man hver især kan bestille fra forskellige restauranter/boder, og stadig sidde sammen. Her får man mad for budget-venlige priser.

Docklands shopping

St. Kilda Luna Park

Republica, St. Kilda

Undervisning i Australien

Vi studerede ca. 2-3 gange om ugen på RMIT University, hvor vi fulgte en klasse et semester. De arbejdede ligesom os meget praksisnært, med cases fra det virkelige liv. Dette semester skulle der laves en marketing plan for en yacht virksomhed. På den ene side var undervisningen meget lig vores i Danmark, med undervisning og dialog. På den anden side blev vi guidet meget struktureret ift. hvad der skulle skrives i opgaven, hvilket gjorde at der ikke var meget selvstændig tænkning. Det samme gjorde sig gældende, når vi skulle tage diverse prøver i fagene. Alt i alt var det en lærerig oplevelse, som gav os et indblik i en anden kultur og undervisningsform og vi fik lov at opleve australierne i deres hverdag. Det kan klart anbefales at tage et semester ude i verden, da man får meget mere en studierelevant læring. Udover at opleve kulturen, og skabe relationer, lærer man også en masse om sig selv, fordi ens sikkerhedsnet er forvundet.

Great Ocean Road og Phillip Island

Igennem Universitetet bestilte vi en tur med en masse andre udvekslingsstuderende. Turen gik blandt andet til Great Ocean Road og Phillip Island, som er et klart besøg værd, hvis du er på disse kanter. Naturen er virkelig betagende og hvem kunne ikke vågne op til sådan en udsigt hver dag?

      

Phillip Island – penguin parade var ligeledes helt speciel at opleve. Ved solnedgang kommer en masse mini pingviner på land på denne lille ø. Phillip Island huser en af de største kolonier i Australien, og der var virkelig også mange og det var så fedt at se dem i deres naturlige omgivelser. Desværre var det ikke tilladt at tage billeder.

Roadtrip langs Australiens østkyst

I påsken tog vi på en 14-dages kør-selv roadtrip langs Australiens østkysten. Vi havde ikke lagt det store arbejde i planlægningen - men vi havde dog udset os nogle must-sees undervejs. Vi fløj til Sydney, hvor to andre studerende fra vores klasse gik i skole. Vi havde lejet en Juicy campervan til vores roadtrip, og den var perfekt til vores 14-dages tur . Ikke langt fra Sydney var det muligt at sandboarde og ride på kameler, det var super sjovt, og lidt som at kælke – bare lidt varmere. Herudover kan det anbefales at melde sig på et surfkursus. Det er noget sværere end det ser ud og mega hårdt, men samtidig sjovt. 

Et par gode råd til jeres kommende roadtrip.

  • Sørg for at leje en bil med aircondition 
  • GPS eller landkort
  • Mønter til toiletter og bad på campingpladser
  • Gode råd til must sees i lokalområdet fra guider, personale eller lokale 

  

Fraser Island

Fra Hervey Bay kan Fraser Island besøges, som er verdens største sandø. På øen kan man være heldig at opleve de vilde dingoer, bade i champagne pools eller den lækre sø, McKenzie (dog er vejen herned ikke for sarte sjæle). Vi var faktisk ikke helt sikre på, at det var en vej – men ned kom vi dog – og da heldigvis også op igen.

Skibsvrag, Fraser Island

Lake Mckenzie, Fraser Island

Whitsundays

Af andre højdepunkter kan blandt andet nævnes Whitsundays – hvilket er utrolig fantastisk og et absolut must see. Vi besøgte blandt andet Whitehaven, hvor de kridhvide sandstrande og turkise havvand strakte sig så langt øjet rækkede. Herudover var vi så heldige at opleve tusindvis af små krabber som løb hen af stranden og gravede sig ned i sandet. Det er altid lærerig at have en guide med der kan fortælle om området og kender alle de små guldgruber. Det mest uforglemmelige øjeblik var dog, da vores guide piftede efter ørnene, som kom flyvende for at få deres daglige ration at kyllingeben. Her fik vi os noget af et wildlife show, da han kastede disse op i luften, for at ørnene kunne gribe dem flyvende og vi så ørnenes teknik og fart helt tæt på. Det var en rigtig fed oplevelse.

Whitehaven, Whitsundays

Krabbeløb, Whitsundays

Krabbe graver sig ned i sandet, Whitsundays

Ekstremsport og Great Barriere Reef

Udover Whitsundays kan man i Airlie Beach snorkle med farverige fisk og opleve Elvis (kæmpefisken), som sjovt nok også spiser kylling. Ønsker man derimod at prøve kræfter med ekstremsporten, kan man i Cairns få stillet den lyst ved bungyjump, minjinswing eller white water rafting. Derudover skal man selvfølgelig have en dukkert ved Great Barriere Reef, hvor der både kan snorkes eller dykkes ved det smukke koralrev.

Derfor snyd ikke jer selv for en tur langs Australiens østkyst, der byder på alt hvad hjertet kan begære lige fra afslapning til ekstremsport til frodig natur og ørkenområder.

Vi håber, at vores rejseblog indlæg kan give dig inspiration til din næste rejse.

//Helle