Vietnam: Et land i fremgang

Vietnam: Et land i fremgang

Det nye Vietnam

Nu kalder jeg det for ”det nye Vietnam”, og det er der også en god grund til. Vietnam har de seneste år haft en rigtigt positiv udvikling og er på mange måder blevet et attraktivt rejsemål for turister eller som en rejsedestination på din næste backpackerrejse.

Vietnam er et utroligt smukt land med en helt særlig kultur, end hvad vi er vant til herhjemme. Jeg har for nyligt været 2 uger i Vietnam mellem jul og nytår  – og sikke en oplevelse! Det har klart været en af de største kulturelle rejser, jeg har været på. Inden vi drog af sted, havde jeg godt læst i medierne, at Vietnam var på vej frem, men jeg vil indrømme, at jeg stadig havde min tvivl, da landet har været præget af fattigdom og krig i mange år.

Jeg blev positivt overrasket over bl.a. gæstfriheden, servicen og den kulinariske madoplevelse! – Hvad man ikke får for pengene i Vietnam.

Ho Chi Minh City

Det skal også lige siges, at jeg tilbragte den første uge i Ho Chi Minh City, tidligere kendt som Saigon. Ho Chi Minh er Vietnams største by med ca. 7 millioner indbyggere. Langt over halvdelen af befolkningen ejer en scooter – og det er ikke uden grund, at hvis man har besøgt Vietnam, så ved man også, at ”rygterne” om deres ualmindelig trafik, er ganske sande.

Ho-Chi-Minh-City

Jeg har aldrig i mit liv været så bange for at skulle passere en vej for første gang – altså en vej, hvor du ikke må kigge dig til højre/venstre, inden du vælger at krydse gaden. Den uskrevne regel er nemlig, at så snart du træder ud, er der ingen vej tilbage, og du skal derfor gå i moderat tempo, evt. med lukkede øjne, da bilisterne nok skal undvige dig – Uden tvivl om det.

Jeg havde læst om det i en bog i flyveren, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi troet, at det rent faktisk var så vildt og autentisk.

 

Se en kort video, hvordan det så ud når man skulle krydse en vej i Vietnam, samt andre highlights fra turen.

poster
Vietnam
00:00
--
/
--

 

Vietnam er på vej frem.

Vietnam er i positiv udvikling bl.a. grundet tilstrømningen af turister. Jeg var der som sagt mellem jul og nytår, og alle steder havde pyntet op til den store guldmedalje, selvom der var 30-40 grader varmt.  For ikke at glemme – så holder vietnameserne slet ikke jul, da de er overvejende buddhister. Dét er da sympatisk om noget, at man værdsætter sine turister og gør det ekstra for dem.

Alt i alt en fantastisk oplevelse. Jeg kan uden tvivl anbefale Vietnam, som en destination, alle burde have på deres must see liste. Vi håber, at vores indlæg kan give dig inspiration til din næste rejse. //Andreas