Sri Lanka: Et farverigt land

Sri Lanka: Et farverigt land
Sommeren 2015 bød på mit første møde med mine forældres hjemland, Sri Lanka. Landet, jeg har hørt så meget om, set så meget fra - men dog aldrig selv har oplevet. Som rygterne siger, byder Sri Lanka på frodige skove, bjergkæder og smukke sandstrande så langt øjet rækker. Med et konstant klima, der retfærdiggør sommershorts og bar mave dagen lang, gør det landet til et sandt ferieparadis. Sidst men ikke mindst, huser den to fantastiske folkefærd, som hver især repræsenterer to vidt forskellige, men meget spændende kulturer. På trods af at landet først er kommet på den anden side af en tredive år lang borgerkrig, fremstår det stadig smukt og nærmest uberørt. Du må endelig ikke snyde dig selv for at se/opleve 3 af følgende ting:

Hårdt slid under varme himmelstrøg

Te plantagerne i Khandy er et must see visit, hvis du vil helt tæt på befolkningens hverdag, da plantagen primært er landsbyboernes arbejdsplads. Området befinder sig i den sydlige del af Sri Lanka, og her er klimaet køligere end i resten af landet, grundet bjergene, der indrammer området. I horisonten kunne man se veltrimmede frodige te buskadser, hvorimellem lokale bønder gik rundt og plukkede af bladene.
Teplantage_Srilanka
Srilanka_vandfald
udsigt
Det autentiske syn der møder en i disse smukke omgivelser, og med tanke på, hvor mange led teen skal igennem for at blive til et færdigt produkt, giver stof til eftertanke.

Sigiriya – The Lion Rock Of Sri lanka

Er man til bjergbestigning eller lange vandreture i opadgående retning, er det enorme bjerg Sigiriya, bedre kendt som ”The Lion Rock” bestemt et besøg værd.
Sigiriya - Sri Lanka
Srilanka_natur
Bjerget er en ruin fra det antikke Sri Lanka, hvor en tidligere konge har haft sit empire. Tilbage er smukke afskalninger af et tidligere slot og unikke hulemalerier som endnu er utrolig velbevaret. Alt dette kan dog først opleves på toppen af bjerget, som netop byder på flere kilometers vandring. Hvis man våger pelsen mod toppen vil endestationen ved slotsruinen give dig den smukkeste udsigt udover landskabet.

En dybere mening med livet

Udover de idylliske naturoplevelser Sri Lanka har at byde på, kan du (hvis du er heldig) ligeså få mulighed for at besøge de lokale i deres hjem. Hvis du bliver budt indenfor, må du endelig ikke takke nej. Det er en enestående chance for at udvide din horisont og se, hvordan de klarer sig med nærmest ingenting.
bananer
suppe
chili-korn
Da jeg har en del familie dernede, var jeg selvfølgelig rundt på visit. Her så jeg, hvordan de får en hverdag til at hænge sammen med mad over åben ild, malkning af families ko, råvarer plukket direkte fra haven – ja, ethvert måltid er tilberedt med omhu og ydmyg kunnen. Det er utroligt livsbekræftende at se, hvorledes de endnu ikke er påvirket af vestens teknologi og industrialisering. Det bliver ikke mere autentisk end dette.. Så hvis du får chancen, så tag på opdagelse i dette smukke og inspirerende land, hvor kontrasten til dit eget liv vil møde nye højder. Vi håber, at vores rejseblog indlæg kan give dig inspiration til din næste rejse. //Medu