Singapore

Singapore

Singapore

Singapore har egentlig aldrig rigtig været en destination, jeg har overvejet. Men efter mit besøg i landet/byen er det helt sikkert et sted, jeg har lyst til at besøge igen. Rejser man til Asien, er det et godt stop på vejen dertil. Changi lufthavn i Singapore er desuden blevet kåret som en af de bedste lufthavne igennem flere år, så du kommer heller ikke til at mangle noget. Fra København kan du få billige flybilletter til Singapore, og er en fantastisk by, hvis du lige skal have storbysoplevelse med på vejen. Jeg har efterhånden besøgt en del storbyer igennem mit liv, og jeg må sige, at jeg er imponeret over, hvor ren storbyen er. Dette kommer sig selvfølgelig af de strenge straffe for at smide skrald osv. Og det er da nærmest også umuligt at opstøve tyggegummi her.

Fra lufthavnen tog vi en taxa til vores hotel, da vi ikke helt vidste, hvilken metrostation vi boede tættest på. Det kostede ca. 125 kr. og samtidig fik vi nogle gode råd fra taxachaufføren, hvad der var værd at se. Det er altid godt at snakke med de lokale omkring, hvad der er værd at se, da de er mere oprigtige end sælgerne ved tourbookingerne. Så hører man også lidt omkring landet og får et godt indblik i kulturen.

Selvom vi (2 piger) gik rundt i byen sent om aftenen, følte vi også aldrig utrygge. Man mærkede ret hurtigt, at byen er meget sikker at færdes i.

Infrastruktur

Singapore har en fantastisk infrastruktur og det er utroligt nemt at komme rundt. Jeg tror, selv de mest uerfarne hurtigt ville kunne finde ud af det.

Transport til Sentosa

Vi brugte det meste af en dag på Sentosa, som er en lille ø ud for Singapore. Og er der bare et lille legebarn gemt i dig, er dette et absolut must-do. Det er det nu også bare for oplevelsens skyld. Det SKAL simpelthen opleves. Der er flere måder at komme til Sentosa. Det kan være med skytrain Sentosa express fra Vivocity storcenter eller med cable cars fra Habourfront Tower II. Man kan også gå derover og nyde udsigten fra the boardwalk, og der er ikke længere end at man kan gå fra Vivocity mall.

Oplevelser på Sentosa

På Sentosa er der et væld af muligheder. Der findes både Adventure Cove Waterpark, Universal Studios, Dolphin Island, Madam Tussauds, Mega adventure park, 4D Adventureland og meget, meget mere. Du kan læse mere om de mange muligheder her. 

Vi var blandt andet i 4D adventureland, hvor vi købte pakken med tre 4D film til omkring 150 kr. og denne inkluderede desuden en mindre tur i cable cars, så vi fik udsigt til det meste af øen, hvilket egentlig var ret hyggeligt. Filmene var okay, men der var især en af dem, som gjorde det næsten penge værd, Journey2, med både vand, berøringer, luft og bevægelse som man kender fra forlystelsesparker. Området er ret stort, men interessant at gå rundt og opleve, og der kører gratis shuttlebusser, så man kan komme lidt hurtigere rundt.

Der er også muligt at prøve kræfter med de mere ekstreme oplevelser såsom bungyjump, vertikal skywalk, giant swing eller zipline.

Faktisk er 1 dag måske slet ikke nok, hvis man vil have det bedste udbytte af Sentosa. Men vi måtte nøjes med den ene dag, da vi kun havde 2 dage i Singapore, og resten af byen også skulle udforskes.

Gardens By The Bay og Marina Bay Sands

Et andet must-see vi selvfølgelig måtte opleve var Garden By The Bay, som betegnes som en edutainment style naturpark, med flotte super ”træer” nærmere betegnet trælignende tårne 25-50m højde, som bl.a. indeholder solceller og bruges til afgang for varm luft fra drivhusenes kølesystemer. Supertræerne er beplantet med orkidéer, slyngplanter, osv. Supertræerne opsamler også regnvand til brug for vanding og køling, og på den måde - med solceller og regnvandsoptag - efterligner de rigtige træer.

Metrostationen Bayfront MRT ligger desuden tæt på det store hotelkompleks Marina Bay Sands, som har et skydeck formet som et skib, og hvor det er muligt at komme op i og få udsigten over hele byen. Det koster ca. 100 kr.

Botanic Garden, Singapore

Vi var også et besøg i Botanic garden som også var rigtig smuk og idyllisk. Parken var dog rigtig stor og inddelt i forskellige sektioner, hvor vi besøgte healing og medicin.

Efter to fyldte og mindeværdige dage gik turen videre til Thailand. Og denne gang kunne vi så tage metrostationen til lufthavnen, hvilket kun kostede omkring 20 kr.

Det var et super dejligt besøg i storbyen Singapore som jeg ser frem til at besøge igen. Jeg tænker at minimum 3 dage vil passe bedre, da det blev lidt presse med kun 2 dage. Jeg vil helt sikkert anbefale Singapore, som dit næste stop-over til Asien eller oceanen.