Sådan kommer du igennem julen uden snaps

Sådan kommer du igennem julen uden snaps

For de fleste danskere er snaps en del af julen, som selvfølgelig begynder at bliver skænket flere måneder før jul, når der begynder at blive pyntet op til jul i butikkerne og folk kommer i tanke om, hvad en julefrokost er og samtidig har glemt, hvad der skete året før. Det er ikke en specielt sjov oplevelse at kunne huske sidste års julefrokost, hvis man faldt i snapsefælden, men det er faktisk muligt at bytte snapsen ud med andre ting helt uden at miste julestemningen. Så hvis du virkelig ikke kan fordrage snaps, synes vi, du skal læse med her om, hvordan du slipper helskindet igennem hele juleperioden, fra pynten bliver fundet frem til den bliver gemt væk igen, helt uden at drikke en eneste dråbe snaps.

Det første du skal vide er, at det er helt okay at sige nej. Der er dog desværre så meget gruppepres fra mange vinkler vi vores ellers så hyggelige danske samfund, at det kan være upraktisk at forklare, at man altså virkelig ikke gider at drikke det modbydelige tis. Hvis du gerne vil have lidt af den samme oplevelse, så er en Prosecco fra Italien for eksempel også en smule tør, men smagen minder altså overhovedet ikke om snaps, så det er sådan set kun tørhedsgraden, der minder en lille bitte smule om den i snaps. Med andre ord er det altså en super god smag, der er en smule tør. Okay, det minder virkelig ikke ret meget om snaps, men kan du måske nævne noget, der gør, som samtidig smager godt? Det tænkte vi nok.

Hvis der er andet end snaps, du ikke bryder dig om, uanset om det er øl, rom, vodka eller noget helt fjerde, så er et godt glas vin også altid et godt alternativ, der desuden ifølge nogle eksperter er sundt for dig, men uanset om det rent faktisk er tilfældet eller ej, så er det altså altid rarere med noget, der smager godt end noget, der ikke gør. Så det modsatte er selvfølgelig også sandt. Hvis du ikke bryder dig om vin, men elsker en god, kold øl, så drikker du da bare sådan en i stedet for.

Hvis du overhovedet ikke har lyst til at drikke noget med alkohol, uanset om det er cider eller hvad det er, så har du selvfølgelig også ret til det. Når vi nu snakker om at droppe alkohol, så er det selvfølgelig sundest, hvis du går direkte over til kun at drikke vand og grønne smoothies, da juice indeholder alt for meget sukker og det gør sodavand selvfølgelig også. Der er altså ikke nogen tvivl om, at det er sundest at holde sig til de to ting, så hvis du kan klare det, ville det være bedst.