Lege som kun 90’er børn kendte til

Lege som kun 90’er børn kendte til

Husker du din barndom, som var det i går? Og husker du alle de lege, som du legede udenfor med dine barndomsvenner? Det kan være, at du kan huske alle disse lege. Og måske kan du endda få den nye generation til at lege dem igen. Det er ingen hemmelighed, at vi brugte flere timer på at lege disse lege udenfor og vi blev heller aldrig trætte af det. Om det var vinter, sommer eller en regnvejrsdag, så havde børnene altid en leg, som man kunne lege. Og oftest endte bolden i en hæk, som man brugte timer på at få ud igen.

 

Godt for børnene

At lege udenfor er godt for børnene og deres vækst. For det første lærer børnene, hvordan det er at arbejde sammen med andre og lege med forskellige mennesker. Det er vigtigt, at de kommer ud fra deres komfort-zone og leger med andre børn end deres søskende. På denne måde lærer de f.eks. om andre kulturer. Børnene skal desuden også bevæge sig og derfor er udendørslege den perfekte måde, hvorpå børnene kan bevæge sig, samtidigt med, at de har det sjovt. Frisk luft er også vigtigt for hjernen, og derfor er det vigtigt, at børnene kommer ud mindst en gang om dagen for at få frisk luft og åbne sindet.

 

Dåseskjul

Hvem husker ikke dåseskjul? Dåseskjul går ud på, at der er en, der skal finde alle andre, der gemmer sig. Derefter skal man løbe hurtigst hen til dåsen, hvis man ser en person. Hvis personen når at tage hen til dåsen før den person, der skal finde andre, så er man reddet.

Dåseskjul var en leg, hvor man kunne finde alle mulige måder at gemme sig på. Nogle gemte sig bag en hæk, mens andre prøvede at gemme sig i hækken. Og nogle gemte sig oppe i et træ eller bag en rutsjebane.

 

Tagfat

Tagfat handlede om, at man skulle prøve at fange hinanden så hurtigt som muligt. Kæde-tagfat går ud på, at hvis man tager fat i en person og råber ”taget!” så er personen taget, og derefter skal man danne en kæde indtil man er ca. 10 personer.

Tagfat var sjovt og det fik dig til at løbe en del uden, at du opdagede, hvor træt du blev. Nogle gange kunne man holde en god pause mens de andre løb, hvis man gemte sig bag en hæk, som var ens helt egen gemmeplads.

 

Mur-bold

Mur-bold omhandlede, at man skulle sparke en bold på en mur og når det bliver din tur, så skal du sparke bolden tilbage på muren igen. Derefter drejede det sig om, at man hele tiden skulle ramme muren. Ramte man den ikke, så er man ude. Det var også irriterende, hver gang bolden havnede i en hæk, som var højere end en selv. Øv!