Vores Moderne Hjem Giver Følelsesforladte Velkomster

Vores Moderne Hjem Giver Følelsesforladte Velkomster

Når nogen træder ind i dit hjem, så er det meningen, at de skal mærke en form for personlig velkomst. De bliver omrammet af noget, som du har designet, ud fra dine egne præferencer og din egen smag. Det er lidt som en metaforisk krammer: de bliver omfavnet af en materialistisk repræsentation af dig og din personlighed. Det er meningen, at dette skal være en varm og rar følelse. Vi har alle sammen oplevet det: måske når du besøger dine forældre eller bedsteforældre, eller en god ven. Hjemmet der kommunikerer varme: en form for åben og sårbar ærlighed omkring de personer der bor i huset.

Du bliver inviteret ind i hulen hos de mennesker, der åbner deres dør for dig. Det er noget der kræver tillid, fordi hjemmet har alle disse artefakter, som fortæller så utroligt meget om os som mennesker. Det betyder at et besøg i hjemmet kan styrke venskaber og forhold, og hjælpe os med at forstå hinanden bedre.

I moderne tid, har vi dog glemt at dette er formålet med vores hjem. Folk er blevet overdrevet bekymrede for hvad deres hjem fortæller om dem, og er begyndt at lukke ned for denne kommunikationskanal. Vi vil af en eller anden grund gerne kunne invitere alle og enhver indenfor i vores hjem, også selvom vi ikke er klar på at vise dem vores personlighed og smag. Derfor er hjemmet blevet til et sted, der giver en følelsesforladt velkomst: alt personligheden er taget væk, fordi vi er bange for at fremmede lærer os at kende.

Ikke bare går det ud over vores evne til at styrke vores venskaber med andre mennesker: det betyder også at vi let glemmer os selv. Når vi ikke længere er omgivet af noget, vi reelt kan kalde et ”hjem”, men i stedet har nogle sterile og kedelige omgivelser, så kommer vi aldrig til at have det rart derhjemme.

Så hvad kan man gøre ved det? Jamen det er meget simpelt. Drop det kedelige sterile look! Smid nogle fatboys ind i stuen, og hæng dit hjemmelavede yndlingsmaleri op på væggen. Tænk på hvad der skaber komfort for dig, og hvad du godt kan lide. Det her er dit hjem, og alle andre skal være taknemlige hvis de bliver inviteret indenfor. Du behøver ikke at bevise noget for nogen som helst: du er som du er, og det er fantastisk. Hvis nogen kommer ind i dit hjem, og bliver skræmt væk, jamen så er I jo ikke kompatible. Vær glad for, at du ikke længere spilder tid på de mennesker. Når du begynder at stå ved dig selv og din smag på denne måde, så vil du hurtigt opdage, at dine venskaber bliver bedre og stærkere. Du spilder ikke længere tid på folk, som du ikke har noget tilfælles med, og åbner langt mere op for dem, der kan lide dig for den du er.