2 fejl danskere laver når de indretter stuen

2 fejl danskere laver når de indretter stuen

Mange danskere har en ide om, at det er super nemt at indrette en stue. Det kan det da også være, hvis man er ligeglad med, om den bliver indrettet godt. Det er jo bare at smide nogle møbler derind, så man kan se fjernsyn, ikke? Men hvis du går op i, at din stue er rar at opholde sig i, skal der mere til. For at gøre opmærksom på, hvordan man ikke skal gøre, fremhæver vi her to fejl, mange danskere har det med at begå, når de skal indrette deres stue.

Den første og ifølge mange også største fejl, mange danskere har det med at begå, når de indretter deres stue, er at fylde den for meget op. Der skal både være plads til at man kan bevæge sig forholdsvis frit rundt og at man ikke føler sig klaustrofobisk. En indelukket stue er ikke et sted, hvor man har lyst til at opholde sig, så i stedet for at sigte efter at få plads til så mange ting som muligt bør du altså sigte efter så have så få ting i stuen uden at miste noget, du føler er nødvendigt i din stue. De fleste danskere ville for eksempel ikke bryde sig om at miste fjernsynet, alle sofaerne eller sofabordet, men for andre kan netop de ting dog virke overflødige. Du skal altså vurdere, hvad der er vigtigst for dig, og så skaffe dig af med resten. Du kan starte med at flytte de overflødige ting op på loftet og måske endda et par ting, du er i tvivl om, bare for at forsøge dig med så lidt som muligt i en uge eller to. Så kan du bagefter flytte nogle ting tilbage, hvis du føler, du har brug for dem. Hvis du ender ud med for mange ting igen, så er det måske tid til at flytte til et hus med en større stue.

En anden fejl mange begår i forbindelse med at indrette stuen er at lade væggene forblive tomme. Selv mange af dem, der har alt for mange ting på gulvet, har det altså med at glemme væggene. Så efter du har ryddet op på gulvet kan du altså begynde at pynte på væggene. Du kan for eksempel pynte med noget tapet, der ikke bare er ensfarvet, men det er svært at gøre det på en måde, der ikke virker utrolig overvældende og rent faktisk får stuen til at virke endnu mere indelukket. Det er langt nemmere med plakater i stuen, som desuden er både billigere og nemmere at flytte rundt på og skifte ud. Malerier er en anden åbenlys mulighed, men for de fleste er plakater mere personlige, og så behøver man ikke at lave huller i væggene.