Thailand – uddrag fra privat rejsedagbog 2010

Thailand – uddrag fra privat rejsedagbog 2010
Privat strand

Thailand: Sawatt Dii Kah

... som man siger i Thailand, hvis man er kvinde. Oversat betyder det dog bare hej. Vores backerpackerrejse har ledt os frem til det mest intime sted på hele Koh Samui. Her bor ca 15 gæster inkl. os selv! Vi har fået tildelt en deluxe bungalow med kæmpe terrasse og 1 meter til hotellets private strand. Vandstanden er dog så høj, at vi dårligt kan se sandet, desværre. Siden vi ankom til Bangkok for 5 dage siden, har det regnet og tordnet fra kl. 16 om eftermiddagen. Et lille fif: Det er værd at undersøge, hvornår regntiden er værst i Asien, inden man tager af sted hjemmefra. ØV

En sand oplevelse med jungleræs og mudderskred

Vi var på jungletrekking den anden dag, og hold nu op for en oplevelse det blev til.. Forestil jer: Vi er 10 af sted i en jeep. Regnen siler ned i ekstreme mængder, og der er mudder overalt på de meget smalle bjergstier. Bjerget er 500 meter o.h. og de har med vilje lagt ekstra jordbunker hver 10. meter, så man kan hoppe rundt på ladet for at få den mest autentiske jungleoplevelse. Da vi nærmer os en MEGET stejl bakke, råber chaufføren, at vi skal holde godt fast omme bagved. Få sekunder efter skrider bilen ned i et mudderhul, så vi hænger og dingler ca. 1,5 meter fra kanten. Da vi håber og tror, at det værste er overstået, begynder bilen at tilte til den ene side, så snuden er løftet op fra jorden. Alle går i panik, da jeepen glider i hastig fart nedad. Da bilen holder stille et kort øjeblik, hopper vi ud ad siderne og i sikkerhed under træerne. De fik vendt kareten og så gik det ellers ned ad bakke igen..
Jeep safari
Koh samui

Grønne omgivelser og skyggen af lidt luksus

Vi kom hjem omkring kl. 19 om aftenen, og på trods af den voldsomme oplevelse, så havde vi jo trods alt fået lidt aktion for pengene. Efter 8 dage og konstant nedbør kom vi endelig med færgen væk fra Koh Samui. Her var næste destination Krabi. Vi havnede på det lækreste hotel i de smukkeste omgivelser. Hotellet var bygget sådan op, så der var langt mellem hver hytte, og man blev derfor kørt til døren i golfbiler. Hver familie havde sin egen private hytte 10 meter over jorden blandt træer, blomster og buskadser. SMUKT! Da vi missede en del dage på Koh Samui, var vi nødsaget til at tage videre efter 2 overnatninger, da vores booking af hotel ikke kunne laves om på Phi Phi Don.
Krabi hytte
krabi hotel

Øhop og uforglemmelig solnedgang

Da vi ankom til Phi Phi tog vi på en heldagstur, hvor vi sejlede med stor båd rundt om de nærtliggende øer. Vi så bl.a. Chicken Island, Moskito Island, Monkey Island og som slut på den 8 timers lange bådtur, ankom vi til Maya Bay. Undervejs havde vi en masse tid til at snorkle og tage billeder af de meget imødekommende fisk. Vi fik set grotter, fantastisk frodig natur, flotte strande og prikken over i’et den smukkeste solnedgang udover bugten. Tak Thailand!
Phi phi bådtur
Snorkling i Thailand
Longtail boats
Onsdag er vi forhåbentlig på vej mod Phuket, men vi kan dog aldrig vide med vejret, transport og lign. her i Thailand og så langt væk hjemmefra. I Patong, Phuket skal vi nok fordrive tiden med lidt solbadning, og måske tillader vi os selv en lille sjus eller to med resterende turister på Bangla Road. Når man kender til vejrforholdene er Thailand helt sikkert en destination, du burde besøge på din backpackerrejse eller blot dit næste rejsemål. Thailand er et meget budget-venlig land at besøge både når det gælder overnatning, måltider eller shopping. Vi håber, at vores rejseblog indlæg kan give dig inspiration til din næste rejse. //Kristina