Sådan overlever du i sommerheden

Sådan overlever du i sommerheden

Det er sjældent man ser en overskrift som den her i de danske medier, men i år er det rent faktisk så varmt, at der er risiko for at dø, hvis man ikke tager sig ordentlig af sig selv og ved hvilke faktorer, man bør tage højde for. Det ser ud til at nogle har bedt lidt for meget og lidt for længe efter godt vejr, eller måske er det bare global opvarmning, der endelig viser sit onde ansigt og belærer os med, hvad karma rent faktisk betyder. Der er nok nogle, der er mere end glade for, at vejret er som det nu en gang er, men for blandt andet landmænd er det noget af en katestrofe. De forventer at høste cirka halvt så meget som sidste år, så heden har altså utvisteligt nogle negative konsekvenser, uanset hvor rart det er at bevæge sig rundt uden trøje på udenfor. Det er dog ikke landmændene vi vil se nærmere på her, men derimod den almene dansker og hvordan folk som dig overlever i den her sommers uudholdelige hede.

En af de åbenlyse ting, som mange glemmer fordi de normalt kun bruger det på badeferien, er solcreme. Om det fører til mere eller mindre kræft end bare at stå i solen vil vi ikke diskutere, men der er ikke nogen tvivl om, at det ikke er hverken rart eller sundt at blive solskoldet. Der er andre måder, man bør beskytte sig mod solen på som for eksempel solbriller, men solcreme er klart den vigtige for de fleste danskere. Hvis du ikke er glad for solcreme kan du tage en sommerjakke på, som både holder solen ude og er luftig nok til at slippe af med sveden, hvis den er godt designet.

Du bør også sørge for, at du altid er hydreret. Hvis du sveder meget er det ikke nok bare at drikke vand, da det i langt højere grad bare ender med at blive tisset ud før det gør meget nytte end vand med sukker og de rigtige mineraler. Det er for eksempel kokosvand og Gatorade, der kan bruges til at holde vandet i kroppen lidt længere tid. Det samme gælder forresten hvis du har diarré eller af anden grund mister meget vand.

En anden måde du kan køle ned er ved at hoppe i havet eller den nærmeste swimming pool, men der er de færreste, der har mulighed for at gøre den slags til hverdag. En sprinkler i haven kan også hjælpe eller vandkamp med ungerne, hvor det kan være en fordel at lade dem bruge haveslangen mens du bare bruger en lille vandpistol, da det på den måde er dig, der bliver kølet mest ned. Nogle gange er det bedre at tabe end at vinde, men det virker kun, hvis børnene ikke ved, at du forsøger at tabe.