New York City storbyferie: Drømmenes by

New York City storbyferie: Drømmenes by

Fødderne plantet solidt på amerikansk jord

“Welcome to Newark, New York”, lød det over speakeren i flyet. Vi landede kl. 19, amerikansk tid, og vi havde nu været på farten i små 13 timer. Vi fik hurtigt vores bagage, og derefter gik vi ned og fandt et Airtrain, der ville bringe os tæt på hotellet.
yellow cab

New York: Just like in the movies

Da vi kom op fra undergrunden, blev vi mødt af et overvældende skær af farvede lys og skyskrabere, så langt, at øjet rakte. Vi stod begge i nogle minutter og betragtede byens sus og det fascinerende syn, der mødte os. Vi kiggede straks på hinanden og grinte højlydt, mens vi hoppede op og ned. New York var nu mere realistisk end noget andet – vi stod midt på Times Square blandt Disney figurer, mavedansere, hestevogne og kinesiske turister, der var ligeså opslugte af ”Byen, der aldrig sover”, som vi var.
New York streets
NY police car

Centralpark

Vi spiste morgenmad på en lokal café, og begyndte ellers at traske ned ad gaden, uden nogen reel plan over, hvad dagen skulle bringe. Kort tid efter blev vi stoppet af en rar mand, der solgte hop on/off busruter, og vi blev hurtigt enige med os selv om, at det var den helt rigtige måde at se byen på, nu hvor vi kun havde 3 dage til at se det hele – og ja, det skulle vi! Den første bus der dukkede op, var UPTOWN, altså den til Upper West Side, Harlem, Central Park og Upper East side. Da vi havde kørt godt og vel rundt om halvdelen af Central Park, valgte vi at hoppe af for så at gå ned gennem den. Vejret var fantastisk, skyfrit og små 30 grader, så det var rart at komme ned mellem træerne og få os en is i skyggen. Central Park er ligesom, man ser i filmene. På hvert et gadehjørne stod der en form for kunstner og spillede musik, malede eller underholdte på sin helt egen måde. Parken var yderst velholdt, og man kunne se, hvordan New York’erne selv trak stikket fra storbyens larm ved at benytte parken som frirum.
Central park
central park view

Udsigt til frihedsgudinden i solens skær

Vi brugte et par timer i parken, og tog derfra hjem for at tage et bad/skifte tøj. Senere hoppede vi igen på en bus, denne gang DOWNTOWN. Vi havde hørt, at udsigten til Frihedsgudinden var smuk i solnedgang fra Battery Park, og dette var helt rigtigt. Selvom vi blot kunne skimte statuen ude i horisonten, var der noget helt fortryllende ved at se hende stå stolt med armen i vejret i aftensolens skær.
Frihedsgudinden
Battery park

On top of the World – Rockefeller center

Vi havde igen sat vækkeuret til at ringe kl. 8, og fandt derefter en eftertragtet café på den anden side af gaden fra hotellet, hvor vi spiste morgenmad. Efter vi havde fyldt maverne, tog vi kaffen i hånden, og gik mod Rockefeller Center, Top of the Rock. Vi var blevet anbefalet at tage derhen i stedet, da der ikke var nogen særlig kø i modsætning til Empire State Building. Her er køen tæt på 3-4 timers ventetid. Udsigten ville være stort set den samme derfra, og vi ville endda få billeder af Empire bygningen fra Rockefeller. Win-Win, siger jeg bare! SIKKE EN OPLEVELSE! Der var simpelthen så smukt oppe fra 70. Etage. Panoramaudsigt over Manhattan, og vejret var med os!
Rockefeller
Efter sådan en oplevelse havde vi brug for at slappe lidt af og komme ned i højderne. Vi tog derfor mod havnen for at fange en hop on/off færge, så vi kunne se byen fra vandet. Endnu et must see! Vi kom helt tæt på Brooklyn Bridge, Frihedsgudinden og hele New York skyline tæt på vandet! Turen tog godt og vel 90 min. og var dejlig og vindig (32 grader og ingen vind på fastlandet, puuuha) Vi valgte at stå af i Brooklyn, så vi kunne gå henover broen på vej tilbage til Manhattan. Endnu et must see på turen. Vi krydsede broen omkring 17-18 stykker om aftenen, og solen var så småt ved at syde ud. Et helt fantastisk syn!! Normalt tager turen ca. 30-40 min at gå, alt afhængigt af menneskemængderne (der var mange!). Vi brugte en time på at gå over, da vi måtte stoppe op flere gange og tage uendeligt med billeder til mindebogen. EN GANG TIL!!

”The City of dreams”

Senere samme aften nåede vi at hoppe på bussen, Night Tour, fra 18.30 – 21.00, som kørte rundt DOWNTOWN, over Manhattan Bridge og rundt i Brooklyn. Herfra så vi byen oplyst af farver og lamper i nattens skær. Turen fra Brooklyn over Manhattan Bridge prøvede vi ihærdigt at gengive via film på mobilerne/billeder på kameraet. Men det er uden tvivl noget, man selv skal opleve. Utrolig smukt!!! Vi sad fuldstændigt forblændet og med hagerne nede i skødet. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg nok også kneb en lille tåre. B-E-A… UTIFUL
NY by night

Tribeca, Greenwich Village og Little Italy

Den sidste dag tillod vi os at sove lidt længere end de to foregående morgener, da lørdag havde sat sine spor. Det skal lige siges, at vi tog bussen vidt omkring, men ifølge vores Apple Watch, gik vi små 22.000 skridt om dagen, foruden at sidde stille på busserne! Søndag havde vi ikke vores bus pas længere, så vi var ”nødsaget” til at gå af sted, hvis ikke vi hoppede på en Subway. Vi havde planer om at se TRIBECA, Greenwich Village, Little Italy, SOHO og China Town denne dag. Så vi gik ellers af sted med to-go kaffen i den ene hånd og turistkortet i den anden. På vores vandring havde vi små udfordringer med at krydse gaderne, da vi rendte ind i paraden for Labour Day. Gaderne var propfyldte med festglade mennesker, og tju-hej, der var fart på! Den ene bydel tog den anden og uden videre, var vi i smørhullet af scenerne fra en Hollywood film. SÅ smuk og idyllisk at det halve kunne være nok. Små farverige byhuse langs med Washington Park og One World Trade Center i baggrunden. Vi befandt os nu i Greenwich Village, og havde ikke i sinde at smutte derfra foreløbig. Vi var stødt på en mand, der sad dybt koncentreret bag sit klaver og spillede de smukkeste toner af klassisk musik under de grønne trækroner. Endnu en årsag til at New York bare SKAL opleves! Vi fandt frem til Little Italy, og hvis man aldrig har været i Italien, så får man det meste ”foræret” her. Så autentisk og fint. Musik i gaderne, Gelato-vogne på hvert et hjørne, og familier, der sidder og nyder vin i solen. Smukt og autentisk!
Labour day
washington park
brooklyn bridge

World Trade Center

Søndag var samtidig årsdagen for 9/11. Da kl. blev 16, bestemte vi os for at tage mod One World Trade Center, Freedom Tower og 9/11 memorial. Da vi ankom var der et væld af mennesker, der omringede de 2 pools, hvor de to tvillingetårne engang stod. Der var massevis af blomster og flag, og tilmed folk der stod og græd. Meget overvældende og surrealistisk oplevelse .. selv efter 15 år.
One world trade
Memorial NY
Vi tog hjem til hotellet efter besøget ved WTC, tog pænt tøj på, og gik ud i natten. Vi fandt en mexicansk restaurant midt på Times Square, hvor vi fik flere forskellige retter til deling og masser af vin til. Under middagen var stemningen høj og vi nød vores sidste aften i New York, mens vi mindedes alle de ting, vi havde set/oplevet på bare 3 dage. Hvis du planlægger en storbyferie, vil jeg klart anbefale New York. Byen der aldrig sover, og hvor der er et væld af attraktioner og must-sees, som du ikke må gå glip af. Vi håber, at vores rejseblog indlæg kan give dig inspiration til din næste rejse. //Kristina